Sida 1 av 1

Diskutera The Yiddish Policemen's Union

InläggPostat: tor 03 apr 2008, 10:15
av Emily
Den 17 april kl. 17.30 kommer SF-läsecirkeln på Kungsholmens bibliotek i Stockholm att prata om Michael Chabons Hugo nominerade bok "The Yiddish Policemen's Union". Varmt välkomna!

För mer info: http://www.biblioteket.stockholm.se/def ... p?id=37589

InläggPostat: tor 03 apr 2008, 18:23
av john-henri
Jag misstänker att jag inte råkar vara i Stockholm just då, men annars skulle jag nog titta in – en underbar roman, i mitt tycke starkare än Kavalier och Clay, vilket jag förhoppningsvis uttryckte när jag recenserade den i Nova. Och det gläder mig faktiskt för en gångs skull på allvar att få se den nominerad till Hugopriset.

John-Henri

InläggPostat: tor 03 apr 2008, 19:08
av tompe
Jag skickade efter den häromdagen från SF-Bokhandeln och kommer nog läsa den direkt då jag får den då jag är mycket nyfiken på den. Alla pratade mycket gott om den på påskkongressen.

InläggPostat: fre 04 apr 2008, 15:19
av Carolina
Jag kommer på bokcirkeln .så klart! Och jag har t o m läst boken och recenserat den till det kommande numret av SF Forum.
Mitt tips är att den kommer att vinna Hugon. En riktigt bra roman, måste jag säga.
Carolina

InläggPostat: fre 04 apr 2008, 18:39
av john-henri
Fast då rekommenderar jag dig att rösta, liksom jag tänkte göra; Chabons problem är att han inte med någon automatik ingår i sf-kotteriet, och därför inte kan räkna med automatiska kompisröster så som flera andra av de nominerade författarna. Det är svårt för romaner skrivna utanför det snävare sf-ghettot att vinna Hugo.

John-Henri

InläggPostat: sön 27 apr 2008, 22:12
av Carolina
The Yiddish Policemen's Union vann nebulpriset. Det var den värd.

Carolina

InläggPostat: sön 27 apr 2008, 22:25
av john-henri
Glädjande. Ett utmärkt val, för en gångs skull. Vilket faktiskt de andra också ser ut att vara.

John-Henri

InläggPostat: mån 28 apr 2008, 09:38
av Emily
Roligt! Har inte läst några av de andra nominerade men Chabon´s bok var ju bra så...Roligt också att se att Ted Chiang vann för sin novell, allt han skriver är värt ett pris!

/Emily

InläggPostat: mån 28 apr 2008, 13:23
av john-henri
Och får det nästan; han har blivit Nebulanominerad för hittills fyra av sina allt som allt tio noveller och vunnit varje gång han blivit nominerad. (Sen kan man ju tycka att det är lite snålt att inte nominera mer än var tredje av hans noveller, men i alla fall.) Dessutom har han fått ett Hugo-pris och ett Sidewisepris (för årets bästa alternativhistoriska verk).

John-Henri

InläggPostat: tis 21 okt 2008, 15:26
av jophan
john-henri skrev:Chabons problem är att han inte med någon automatik ingår i sf-kotteriet, och därför inte kan räkna med automatiska kompisröster så som flera andra av de nominerade författarna. Det är svårt för romaner skrivna utanför det snävare sf-ghettot att vinna Hugo.

Desto mer glädjande att den faktiskt vann Hugon!