Läsa Diane Duane

Om enskilda sf-/fantasyförfattare och -verk

Läsa Diane Duane

Inläggav Carolina » ons 13 feb 2008, 13:22

Hej!
Just nu håller jag på med att läsa in mig på Diane Duane, eftersom hon är hedersgäst på Stocon08. Jag måste säga att jag är positivt överraskad.

Jag började käckt med Spock's World, en star trekbok. Jag har aldrig läst en star trekbok förut, för att jag alltid har misstänkt att de skulle vara riktigt dåliga. Till min förvåning var Spock's World riktigt underhållande. Enterprise med Kirk, McCoy och Spock åker iväg till Vulcan för att tala vid ett möte som ska bestämma om Vulcan skulle dra sig ur federationen eller ej. Beskrivningen av själva förhandlingen var kanske inte så kul, men tillbakablickarna på Vulcans historia var faktiskt bra sf.

Sedan läste jag "Stealing the Elfking's roses". En bok med ett rosa omslag och på framsidan ser man en kvinna omgiven av rosor. Ok, tänkte jag, en romantisk high fantasy.
Icke, jag hade helt fel. Det här är en kriminalroman på en parallell jord. Åklagaren Lee tillsammans med medhjälparen Genert (som är en stor hund) utreder mordet på en alv. De bor i Los Angeles och alven har arbetat på ett datorföretag i staden. Det verkar som han har varit inblandad i skumma affärer rörande aktiekursen på fairy gold.
Alverna är otroligt skumma och underhåller både information och teknologi från de andra världarna.
Synnerligen underhållande.
Diane Duane verkar vara en mer intressant författare en vad jag trodde. Det ska bli kul att träffa henne i sommar.

Carolina
Carolina
Fan
 
Inlägg: 164
Blev medlem: ons 29 nov 2006, 12:42
Ort: Stockholm

Re: Läsa Diane Duane

Inläggav Martin Andersson » ons 13 feb 2008, 20:36

Tyvärr är det enda jag läst av Diane Duane Harbinger-trilogin, som utspelar sig i TSR:s Star*Drive-värld. Men de böckerna är å andra sidan alldeles utmärkta.

Däremot har jag läst en hel del av hennes make, Peter Morwood. Båda två är i alla fall hur som helst mycket trevliga människor (hann växla några ord med dem i Glasgow), och jag hoppas verkligen att Stockholmskongressen inte sammanfaller med min USA-resa.
"No matter how subtle the wizard, a knife in the back will seriously cramp his style." -- Vlad Taltos
Martin Andersson
Letterhack
 
Inlägg: 437
Blev medlem: tor 09 nov 2006, 18:42
Ort: Göteborg

Inläggav Henke » ons 13 feb 2008, 22:23

Har läst hennes A Door into Fire och har den andra boken i serien The Door into Shadow...Den först kan jag rekommendera...och ser fram emot att träffa henne i sommar....det var ju dock hedersgästen som fick mig att planera in en Stockholmkongress...
Henrick Pålsson

Det som är nyttigt för andra är inte nyttigt för mig och det som är nyttigt för mig är inte nyttigt för andra..

Jag ska skänka min kropp till Science Fiction (Lemmy Motörhead)
Henke
Fan
 
Inlägg: 227
Blev medlem: ons 08 nov 2006, 21:34
Ort: Göteborg

Inläggav centerwall » tor 14 feb 2008, 15:10

Jag ska absolut se till att läsa lite Diane Duane - så då är det ju kul med tips om vad man ska börja med. Jag hyser stora förhoppningar om att jag ska kunna åka på Stocon och då vill jag ju vara förberedd!
centerwall
Letterhack
 
Inlägg: 454
Blev medlem: tis 12 dec 2006, 23:34
Ort: Göteborg

Inläggav åka » tis 26 feb 2008, 16:35

Jag gillade verkligen hennes Young Wizards-böcker, det enda jag läst av henne (jag har läst tre av åtta). Fantasy med naturvetenskapligt intresse, kan man säga. Duane är troligtvis amatörastronom och allmänt intresserad av naturen.
åka
Fan
 
Inlägg: 183
Blev medlem: ons 08 nov 2006, 21:57
Ort: Uppsala


Återgå till Författare och böcker

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare

cron