Sida 1 av 1

Böcker av nat schachner! ??

InläggPostat: tor 19 jul 2007, 14:52
av schachner
nån som veta var man kan få tag i böcker av nat schachner??
letat överallt=/ men inte hittat nåt...


/mvh lars karlsson

InläggPostat: tor 19 jul 2007, 17:30
av Sten
Hans sf verkar inte vara utgiven i bokform över huvud taget, enligt http://www.isfdb.org/cgi-bin/ea.cgi?Nat_Schachner, så du får nog jaga tidskrifter från 30-talet.

De historiska böckerna finns på KB om du är desperat, annars verkar det rätt svårt att hitta dem också.

InläggPostat: tor 19 jul 2007, 21:02
av åka
Nu undrar ju jag nyfiket vem denne Nat Schachner var, och hur det kommer sig att man vill jaga böcker med (av) honom.

InläggPostat: fre 20 jul 2007, 17:46
av Henke
nån som veta var man kan få tag i böcker av nat schachner??
letat överallt=/ men inte hittat nåt...


http://www.abebooks.com/servlet/SearchResults?sts=t&an=Nat+Schachner&y=13&x=63

Men det tycks vara mest noveller av honom. Men alltid något att börja med.

InläggPostat: fre 20 jul 2007, 18:40
av jophan
Ser man på. SAAM har ett par av de där novellsamlingarna till salu. 55 kr inkl porto tar jag för antingen Before the Golden Age 4 eller Before the Golden Age Book 3, redigerade av Asimov. (Det är samma novellantologi, fast på olika förlag och med olika numrering.) De innehåller novellen "Past, Present, and Future" av Schachner.

Intresserad?

InläggPostat: sön 14 mar 2010, 17:28
av Lasyd
Schachner var en intressant författare och dessutom mycket flitig. Han hade uppenbarligen intresse för politik och skrev ett antal väl ansedda historiska biografier som går att hitta på internet till inte alltför höga priser. Bortsett från hans enda (men bra) SF-bok och den ynka handfull noveller som givits ut i antologier så måste man införskaffa en omfattande samling magasin från 1930-talet för att få en chans att läsa Schachner. De flesta och bästa finns i Astounding. En del av de tidigare, särskilt dem han skrev tillsammans med Arthur Leo Zagat, finns i Wonder. Men han skrev även för t.ex. Terror Tales, Amazing och, på slutet, Fantastic Adventures. Jag hittade en lustig sak från 1948 där han tillsammans med en annan författare skrev en berättelse i serieform (!) om den amerikanska fackföreningsrörelsen; "Joe Worker and the Story of Labour". Den finns att ladda ner gratis här:
http://ia340915.us.archive.org/2/items/ ... 00scha.pdf

InläggPostat: sön 14 mar 2010, 21:04
av margl
Lite mer Schachner som finns online:

http://manybooks.net/authors/schachnern.html

Re: Böcker av nat schachner! ??

InläggPostat: ons 18 jan 2012, 18:16
av Lasyd
Nu tycks Schachner måhända vara på väg att upptäckas på nytt så smått! Jag fick just i min hand den helt nyutkomna boken The Devil´s Night Club And Other Stories, The Weird Tales of Nat Schachner Volume 1. Den är redigerad av pulpexperten John Pelan som också skrivit ett kort företal om Schachner. Boken är utgiven av, och kan enkelt beställas från, Ramble House (som visade sig ha en enorm utgivning av mystery and weird fiction). Det framgår av företalet att det inte är omöjligt att det, förutom en volym 2 givetvis, också kommer en samling av noveller som Schachner skrev tillsammans med sin gode vän Arthur Leo Zagat. Kan väl tillägga att den här samlingen innehåller noveller av den typ som var typiska för t.ex. Terror Tales, dvs. blodiga, makabra och ibland sadistiska historier där författarna sannerligen inte sparade på effekterna. Inte riktigt min stil kanske, men de som gillar gamla noveller av t.ex. Hugh Cave kommer nog att gilla boken. Hoppas dock de ger ut Schachners SF-historier också!

Re: Böcker av nat schachner! ??

InläggPostat: mån 23 apr 2012, 15:23
av misterpi
Jag hittade något på http://www.gutenberg.org/files/29966/29966-h/29966-h.htm. Detta är Slaves of Mercury på engelska.

Re: Böcker av nat schachner! ??

InläggPostat: tis 01 maj 2012, 18:16
av Lasyd
Ja, och här är en novell till; http://www.unz.org/Pub/FantasticAdventu ... 1aug-00008
Schachner blev för övrigt under 40-talet en ganska framgångsrik historisk författare och redan 1938 publicerade han en kort men underhållande artikel om några historiska myter som amerikanska skolbarn ännu vid denna tid serverades. Här finns den: http://www.unz.org/Pub/AmMercury-1938dec-00414?View=PDF