Sida 1 av 1

Dune (tv-serien)

InläggPostat: fre 25 sep 2009, 12:26
av Johan_L
Allmänt nitad av snuva såg jag Dune-tv-serien i går.

För att säga något positivt om den, så var det många som hade coola hattar. Gaius Helen Mohiams hatt var bäst, men navigatormössorna var OK de med.

InläggPostat: mån 28 sep 2009, 12:48
av centerwall
Mycket elegant sågning. :-)

InläggPostat: fre 02 okt 2009, 09:20
av Johan_L
Kanske något oväntat var fortsättningen på Dune-tv-serien, Children of Dune (som innefattar böckerna Dune Messiah och Children of Dune) avsevärt mycket bättre. Mycket bättre hantverk, helt enkelt.

InläggPostat: lör 03 okt 2009, 22:37
av jPeMelin
Johan_L skrev:Kanske något oväntat var fortsättningen på Dune-tv-serien, Children of Dune (som innefattar böckerna Dune Messiah och Children of Dune avsevärt mycket bättre. Mycket bättre hantverk, helt enkelt.


Man kan hänga upp sig på mycket småsaker i de serierna ...
I första trilogin i synnerhet märks ju budgeten mycket tydligt. Som t.ex. när ökenbakgrunden uppenbart är en hängande duk och månen i bakgrunden blir oval av perspektivet, och i en panorering visar att bakgrundsmönstret upprepar sig och plotsligt en till identisk sanddyn med en till måne syns ovanför den. :D
Sedan är Stilgar ganska "vattnig" för att vara en fremen.

Fast det är nog orättvist att ge sig på den första serien med sina uppenbara brister. De gjorde en ambitiös tolkning trots de begränsade medlen.

Det tog ju sig ordentligt till Children of Dune, även om man ibland tycker att lite mer uppmärksamhet till Herberts detaljer skulle kunnat vara att föredra, i synnerhet då kulturtillhörigheterna, genetiken och arvsanlagen är så viktiga för handlingen. Jag tycker trots allt att Paul spelas av en riktigt bra skådis. Jag gillar hon särskilt som gammal galen profet.