Your Place and Mine

Allmänt prat om annat än sf och fantasy

Your Place and Mine

Inläggav Sheriffen » lör 22 jan 2011, 10:41

Det finns ett ganska underbart litet program på nordirländska Radio Ulster som heter Your Place and Mine. Programmet presenterar sig så här (Anne-Marie McAleese är förstås programledaren):

"Anne-Marie McAleese and the team go in search of the weird and wonderful across Northern Ireland, reflecting local life and offering a guide to the things to see and do."

Förra veckans program, som jag lyssnade på först nu, när det bara vara minuter kvar då det låg kvar för efterlyssning, kändes så fantastiskt irländskt på något vis, för de sparkade igång med att intervjua en aktionsgrupp av framförallt kulturellt verksamma människor vars syfte är att se till att Mourne-bergen bevaras! Det är alltså inte så att bergen på något sätt är hotade, det är ingen som tänker exploatera dem, det är inte så att man tror att det ska bli jordbävningar heller - men herregud, har någon någonsin hört talas om *berg* som inte rasar ihop alldeles av sig själva helt plötsligt om man inte organiserar aktionsgrupper för att *bevara* dem?!

Alltså, jag tycker faktiskt att det här är alldeles underbart! Och vi snackar inte om new age-människor eller så, men de är *irländare* och de älskar sina berg och nu tänker de även föra ut dem över världen och till de nya generationerna, bland annat eftersom bergen uppenbarligen har varit inspirationskälla för många författare - bland annat hävdas det att bergen är den direkta inspirationskällan till C. S. Lewis' Narnia!

Hur som helst, det här är ett program som är värt att lyssna på. Veckans upplaga hittar ni löpande här:

http://www.bbc.co.uk/programmes/b007cpnq

Kör hårt,
Sheriffen
Sheriffen
BNF
 
Inlägg: 4402
Blev medlem: tor 09 nov 2006, 02:50
Ort: Athen/Stockholm

Återgå till Baren

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare

cron