Sida 2 av 2

Re: Öl - mycket mer spännande på sistone

InläggPostat: ons 12 jan 2011, 18:27
av pinkunicorn
Fast riktiga långtradarchaffisar sitter väl på ett hak någonstans längs Route 66 och bälgar i sig Budweiser?

Re: Öl - mycket mer spännande på sistone

InläggPostat: ons 12 jan 2011, 18:38
av pinkunicorn
Själv ska jag ta en Westmalle Trippel till maten istället. Det är det nog få långtradarchaufförer som gör.

Re: Öl - mycket mer spännande på sistone

InläggPostat: ons 12 jan 2011, 19:36
av tompe
Jag tog en Oppigårds Winter Ale till maten.

Belgisk öl är nog lätt att börja gilla då den har så mycket variation i smaken.

Själv har jag märkt att jag inte gillar belgisk IPA. Förmodligen fel humlesort eller nåt. Annars är Belgisk öl OK
men jag tycker de oftast är för fruktiga eller för vinösa.

Re: Öl - mycket mer spännande på sistone

InläggPostat: ons 12 jan 2011, 19:37
av tompe
Sheriffen skrev:Men jag föredrar en pint på glas, ur kranen.


Serverar de fortfarande pint i STockholm eller har de gått över rill halvlitersglass eller till amerikansk pint?

Re: Öl - mycket mer spännande på sistone

InläggPostat: ons 12 jan 2011, 23:24
av jophan
Från kvällens övningar kan jag rapportera att Nøgne Ø:s Imperial Stout är riktigt smaskig och att Haandbryggeriets Haandbakk var klart intressant. Jag har inte druckit så mycket suröl tidigare.

Re: Öl - mycket mer spännande på sistone

InläggPostat: tor 13 jan 2011, 01:10
av Sheriffen
pinkunicorn skrev:Fast riktiga långtradarchaffisar sitter väl på ett hak någonstans längs Route 66 och bälgar i sig Budweiser?


Egentligen hoppas jag inte det, för det skulle betyda att de i så fall kör rattfulla sedan.

Jag tänkte mera på hamburgerfeta, svettiga långtradarchaffisar på en sunkig strip tease-klubb.

När de inte jobbar, alltså.

Kör hårt,
Sheriffen

Re: Öl - mycket mer spännande på sistone

InläggPostat: tor 13 jan 2011, 01:11
av Sheriffen
tompe skrev:
Sheriffen skrev:Men jag föredrar en pint på glas, ur kranen.


Serverar de fortfarande pint i STockholm eller har de gått över rill halvlitersglass eller till amerikansk pint?


Det varierar från ställe till ställe. Inte så få har ju det där jävla måttet "stor stark" som bara är 40 cl., men så finns det ställen som Peppar som har 66 cl. i glasen. Och i princip allt däremellan.

Kör hårt,
Sheriffen

Re: Öl - mycket mer spännande på sistone

InläggPostat: tor 13 jan 2011, 08:36
av pinkunicorn
jophan skrev:Från kvällens övningar kan jag rapportera att Nøgne Ø:s Imperial Stout är riktigt smaskig och att Haandbryggeriets Haandbakk var klart intressant. Jag har inte druckit så mycket suröl tidigare.


Den stouten är en av de stout jag gillat bäst.

Jag har inte provat så många suröl, men jag tycker generellt att de är intressanta. Vi får se vad kvällens De Klomp-besök kan ge på den fronten.