Sida 1 av 1

Radio Ulster och Domhnach na Fola

InläggPostat: tis 15 jun 2010, 07:55
av Sheriffen
I dag (100615) är det extra intressant att lyssna på Radio Ulsters direktsändningar. Den slutgiltiga rapporten, som upphäver och ersätter den gamla, om Domhnach na Fola (Bloody Sunday), 30 januari 1972, släpps under dagen.

Uppståndelsen är av förståeliga skäl rätt stor.

Här är Radio Ulster:

http://www.bbc.co.uk/radioulster/

Kör hårt,
Sheriffen

Re: Radio Ulster och Domhnach na Fola

InläggPostat: tis 15 jun 2010, 08:35
av jophan
Stort tack! Jag hade ingen aning om att en ny officiell rapport äntligen var på väg!

Re: Radio Ulster och Domhnach na Fola

InläggPostat: tis 15 jun 2010, 15:22
av Sheriffen
Savillerapporten har, visar det sig, tagit 12 år att sammanställa och omfattar 5000 sidor. Klockan 16.00 svensk tid började den särskilda direktsändningen, för nu släpps rapporten.

De har pratat om rapporten och Bloody Sunday med jämna mellanrum hela dagen, men nu är det enbart rapporten och själva händelsen de pratar om.

Kör hårt,
Sheriffen

Re: Radio Ulster och Domhnach na Fola

InläggPostat: tis 15 jun 2010, 15:55
av Sheriffen
Jag förmodar att dem av er som är intresserade nu vet, inte minst efter premiärminister David Camerons fullständigt och totalt otvetydiga tal alldeles nyss, att de fjorton människor som kallblodigt mördades den 30 januari 1972 i Derry på Bloody Sunday, mördades *fullständigt utan anledning* och de soldater som sköt dem reagerade *inte på något som helst hot* utan det är tvärtom *bevisat att de sköt på i flera fall flyende, obeväpnade civilister och i två fall på människor som redan var skjutna och svårt sårade*, och detta till yttermera visso *helt utan provokation av något som helst slag*.

Jag väljer att betona nyckelpåpekandena mycket kraftfullt här, eftersom det är vad David Cameron gjorde. Han talade med stor emfas.

Long live Ireland.

Kör hårt,
Sheriffen

Re: Radio Ulster och Domhnach na Fola

InläggPostat: tis 15 jun 2010, 15:58
av jophan
Det är ju vad vi alla har vetat i alla dessa år, men äntligen kommer det svart på vitt från regeringen själv. Efter bara 38 år.