Åcon 5

Åcon 5

Inläggav Johan » ons 25 maj 2011, 01:48

Nästa Åcon kommer att ha Catherynne M. Valente som hedersgäst. Det är bra.

Cat Valente är en utmärkt författare, har intressanta saker att säga om litteratur och skall enligt vittnesmål göra sig väldigt bra i fandomsammanhang. Jag är entusiastisk. Det borde ni också vara.

På hedersgästsidan finns länkar, bland annat till en rad noveller som finns fritt tillgängliga på nätet:
http://aconfive.wordpress.com/goh/

Jag rekommenderar varmt hennes roman _Palimpsest_. Hennes senaste bok, ungdomsboken _The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making_, gick helt nyligen in på en åttondeplats på New York Times bästsäljarlista för kategorin.

Åcon 5 kommer att äga rum i Mariehamn 17–20 maj 2012. Kongressen är en ambitiös relaxacon: stort fokus på socialt umgänge, men med en starkt litterär prägel. Kongressen är huvudsakligen ett möte mellan svensk och finländsk fandom, men försöker nå ut även till andra i Östersjöområdet.

Den är väldigt rolig. Nu är jag förstås kanske något partisk eftersom jag sitter i kongresskommittén, men å andra sidan hade jag inte suttit i kongresskommittén om jag inte hade älskat Åcon. På förmiddagarna brukar det försöka anordnas diverse utflykter så att de som tycker om förmiddagar har någonting att roa sig med, medan de som inte tycker om förmiddagar ligger och sover. Det är en ganska vanlig syn att de sist vakna kongressmedlemmarna möter de som gått upp först vid hotellfrukosten.

Kom till Åcon. Det är en hemskt kul kongress.

http://aconfive.wordpress.com
//Johan Jönsson
Vetsaga
Johan
Trufan
 
Inlägg: 557
Blev medlem: tis 31 okt 2006, 11:37
Ort: Uppsala

Återgå till Kongresser

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare

cron