Sida 1 av 1

Auktioneras: Amerikanska novellmagasin

InläggPostat: lör 29 nov 2008, 14:11
av jophan
Jag håller på att gå igenom och rensa i Alvarfondens antikvariat. Några böcker att slänga (jag har inte hjärta att skänka del två och tre i trilogier av okända författare till Myrorna) och en massa att släpa till antikvariat (väldigt lite av det sf).

Jag hade bland annat tänkt att göra mig av med de amerikanska novellmagasinen. Visst säljer jag ett och annat av dem då och då, men de drar inte in mycket pengar och är svåra att exponera lika bra som böcker. De hamnar mest osedda i en hög i en kasse på golvet.

=================================================

Jag hade tänkt mig en enkel auktion.

Svara på detta inlägg med ditt bud. Nästa helg, eller när buden verkar sluta komma, meddelar jag vinnaren. Det går också att mejla eller PM:a mig med ditt bud. Om högsta budet är ett jag fått privat, meddelar jag det här själv.

=================================================

Det handlar om över hundra magasin, 104 närmare bestämt, framför allt från 60- och 70-talen, med en massa riktigt bra noveller och kortromaner av alla de stora fölrfattarna. Mycket är originalpubliceringar av sådant som senare blev stora klassiker. Över 10.000 sidor bra sf!

Några axplock: The Visitors av Clifford D. Simak, The Brave Little Toaster av Thomas M. Disch, The Reality Trip av Robert Silverberg, The Gods Themselves av Isaac Asimov - och nu har jag alltså bara skrivit ner noveller från de fyra första tidningarna jag plockat upp slumpartat, det är inte frågan om russinen i kakan. Det finns hur mycket som helst i den här stilen. En riktig guldgruva. Och pengarna går till Alvarfonden.

Det rör sig om:

30 Galaxy
24 Worlds of IF
16 Analog
15 Magazine of Fantasy and SF
11 Amazing
8 övriga, bl a ett par Asimov's

Någon eller ett par dubletter. Ett par utan omslag, men de flesta i mycket gott skick.

Kan jag inte leverera dem i handen utan måste skicka dem, kostar portot 265 kr.

InläggPostat: lör 29 nov 2008, 15:18
av jophan
Första budet jag har fått per e-post är på ett tusen kronor.

InläggPostat: ons 03 dec 2008, 12:38
av jophan
Buden verkar sluta komma. Magasinen är sålda.

InläggPostat: ons 03 dec 2008, 12:43
av pinkunicorn
Grattis Rolf, öh, jag menar så bra.

InläggPostat: mån 02 feb 2009, 00:04
av Mattie
Jag är en sån där äckligt ambitiös typ som försöker utöka mina språkliga horisonter på andras bekostnad, och hoppas att det finns något välvilligt fan som har en trave spanska eller franska fanzin -_-

Jag har tips på sidor man kan köpa dem på, så att det finns andrahandsgrejer för mig att ta över sen :D

Re: Auktioneras: Amerikanska novellmagasin

InläggPostat: mån 02 feb 2009, 01:22
av Sheriffen
jophan skrev:Några axplock: The Visitors av Clifford D. Simak, The Brave Little Toaster av Thomas M. Disch, The Reality Trip av Robert Silverberg, The Gods Themselves av Isaac Asimov - och nu har jag alltså bara skrivit ner noveller från de fyra första tidningarna jag plockat upp slumpartat, det är inte frågan om russinen i kakan.


The Visitors av Clifford D. Simak, som det gläder mig att du nämner först, är inte en novell utan en roman. Den gick som följetong, i antingen tre eller fyra delar. Minns inte vilket, men det var i magasinet jag läste den och sedan recenserade den i SF-Forum. I urtiden. När Steve (uttalas i fandom bokstavligt, det vill säga just S-t-e-v-e) var redaktör.

30 Galaxy


300:-.

Kör hårt,
Sheriffen

InläggPostat: mån 02 feb 2009, 01:26
av Sheriffen
Aj fan, de var redan sålda. Ja, ja. Jag ville bara ha Galaxy, men det kanske inte ens var riktiga Galaxy?! Det vill säga Galaxy redigerat av H. L. Gold, som trots alla ondsinta rykten om motsatsen är den främste sf-redaktören i historien?! Om det var Fred Pohls Galaxy är jag ändå inte intresserad.

Hur som helst, för att citera min landsman Aísopos och hans räv:

"Jag trodde att vindruvorna var mogna, men nu ser jag att de i själva verket är väldigt sura."

Kör hårt,
Sheriffen